Skip Navigation Linksknigi_DVD

​​​​​>>Ползи     >> Препоръки      >>Научни изследвания​​​

​​Детето от раждането до 6 месеца


Няма нужда да стоите вече безпомощни и изтощени, докато бебето Ви плаче. Сега родителите могат лесно да научат най-успешните методи за утешаване на бебетата.

baby_edit.jpg
„Най-щастливото бебе"

През 2002 г. д-р Карп предостави разрешаването на 3000-годишнататайна на коликите с откритието си на успокояващия рефлекс. Това е един невероятен превключвател за плача на бебето, който може да успокои и най-придирчивитеновордоени за броени минути и да увеличи съня им с 1- 3 часа.
 
Д-р Харви Карп съчетава съвременната наука и древната мъдрост на хилядолетни народи, за да докаже, че новородените не са наистина готови за света, когато се родят.

Първите 3 месеца бебето прилича по-скоро на ембрион, отколкото на напълно развито човешко същество. Една от основните причини бебетата да плачат е защото сародени прекалено рано, с три месеца. При човека поради нарастването на мозъка и респективно черепната кутия, бебетата се раждат по-рано, за да могат да излязат презродилния канал и затова са толкова безпомощни в сравнение с други бозайници.

Изследванията му провокират новото схващане залипсващия 4-ти триместър от бременността и успокояващият рефлекс.

Успокояващият рефлекс е рефлексът, който бебето има още в утробата и когато се задейства правилно, може да спре плача му веднага и да удължи съня му по време на първите месеци от живота му.

Рефлексът се задейства, чрез 5 прости стъпки, които д-р Карп нарича 5-те успокояващи техники, чрез имитиране на звуците и усещанията в утробата (люлеене, повиване, сучене, високо „Шшш”, странична или коремна позиция на подхващане). Както с коленния рефлекс (при удар с чукче), успокояващият рефлекс работи само, когато се задейства точно по правилния начин.

Във всепризнатите си DVD и книга „Най-щастливото бебе в квартала”, д-р Карп обяснява:

• Какво е коликата?
• Защо бебето плаче по-често през нощта?
• Как може един родител да успокои бебето само за минути?
• Може ли да разглезите бебето?
• Кога трябва да се обадите на лекаря?
• Какво може да направите, за да увеличите незабавно съня?
​Детето от 6 месеца​ до 5 години

Всеки, който живее с малки деца, знаe колко бързо те се променят. В един момент всичко е блаженство и изведнъж - БУМ, изригват в мега-гневен изблик в магазина!

children_edit.jpg
„Най-щастливото дете"


Не е чудно, че изтощени и притиснати от времето и ежедневието родителите се чувстват в капана на едно повтарящо се "Не!, не!"
 
Годините на малкото дете са едни от най-трудните. Част от техните предизвикателства са, че са по-слаби, по-бавни и по-ниски от всички останали. Те не могат да се изкажат или да изразят емоциите си, поради липсата на достатъчно езикови познания.

 Прохождащите и проговарящи деца могат да ни изглеждат като миниатюрен вариант на голям човек, но всъщност научните изследвания показват, че мозъкът на едно малко дете, е небалансиран.

Недоразвитото ляво полукълбо на мозъка на детето (частта, която контролира говора, търпението и логиката) е в постоянна борба и често надвивана от дясното полукълбо на мозъка (центъра на невербалния импулс, емоцията и разбирането на невербалната комуникация като изражението на лицето, тона на гласа и езика на знаците).

Когато вашето дете се разстрои, ядоса, разочарова и т.н., този незрял фин баланс често напълно рухва ... и то се превръща в един крещящ, драскащ първобитен човек.

Д-р Карп обяснява, че ключът е родителите с малки деца да разберат, че те не са „малки възрастни”.

Той казва: "Ние всички сме малко примитивни, когато сме разстроени. Ето, защо описваме гневния възрастен с думи като „направо откачи”. Придирчивите малки деца тръгват от „първобитен”, а като се разстроят започват да действат направо праисторически!” Неслучайно малкото дете в семейство Флинстоун се казва „Бам Бам”.

С книгата и DVD-то „Най-щастливото дете в квартала”, Вие ще научите:

• Как да обезвредите емоционалните изблици и да подобрите дисциплината на малкото дете!
• Най-важното при комуникацията - Правилото на ресторантите за бързо хранене.
• Четири прости стъпки, с които да превеждате напримитивния език на детето.
• Хитри и забавни начини за насърчаване на доброто поведение (специално време, похвали, награди, клюки, играта „Сгафих”).
• Интелигентните решения на проблемите на малкото дете(тревожност от раздяла, хапане, придирчиво хранене, съперничество между братя и сестри, страхове и др.).
• Начин да научите дори и едногодишното дете натърпение!
„Ръководство за добър сън на най-щастливото бебе”

 Все още само на английски език (Можете да поръчайте тук). Очаквайте третата картина на Съни, за корицата на книгата на български език.
 
Решението на най-големия проблем, от който страдат новите родители - умората, която изпитват до мозъка на костите си, когато децата не спят добре. Това не е просто неудобство, това е един много сериозен проблем. Лишаването от сън може да предизвика депресия, болести, семейни конфликти и дори затлъстяване.
 
happiest_baby_greatsleep_book.jpg
Цялото текучество на грешна информация и противоречиви послания оставят родителите
по-объркани от всякога: "Гушкайте бебето си, но не го разглезвайте!", „Повивайте бебето си, но не му позволявайте да се пристрасти" и т.н. Поръчайте на английски език тук.

През Април 2012 г. д-р Карп издаде най-новата си книга „Ръководство за добър сън на най-щастливото бебе”. Тя ще помогне на родителите да започнат в правилната посока от самото начало.
 
Повечето проблеми със съня, могат да се предотвратят ако се помогне на хората да разчитат правилните сигнали за сън и да помогнат на бебето да развие навици.
 
Тази книга е за различни групи от хора. Първата група са родителите, които все още очакват тяхното бебе да се роди. Добре е родителите да са подготвени за това какво ги очаква, защото най-добрият начин за предотвратяване на проблемите, е да се започне още преди те да възникнат.
Другата група от хора са родителите, чиито деца са на една, две и три години. Те ще получат едни разумни техники, с които да направят децата си по-сговорчиви, по-търпеливи и по-малко предизвикателни и борещи се преди сън, за да могат да ги сложат по-лесно в леглото и да им помогнат да спят непробудно през цялата нощ. Повечето съвети в книгата дават резулат още през първите дни. Това ще изгради увереността на родителите да следват всички предложения за съня при деца под пет годишна възраст:
 
• Как да нагодите графика на бебето, за да намалите времето за сън през деня и да стимулирате нощния сън през първите седмици от живота.
• Как да се научите само за няколко дни да разчитате сигналите за сън на бебето, да го повивате и да използвате специални звуци наподобяващи звуците от утробата, за да му помогнете да спи допълнително един-два часа през нощта.
• Как да предотвратите борбата преди лягане и да помогнете на вашето дете да заспива по-бързо с помощта на един нов подход, наречен „блещукащите прекъсвания”.
• Още много и лесни за приложение техники и съвети, които да превърнат нощните писъци в дрямка през цялата нощ.

​​

​​